Trending

Op déze manier was je je haar net zoals kappers doen!

Wanneer ziet je haar er het best uit? Meestal net na een bezoekje aan de kapper. Je haar heeft dan veel volume en voelt heerlijk zacht aan. Gelukkig kun je dit thuis ook bereiken. Wij vertellen je hoe je dit doet, stap voor stap.

A woman getting her hair cut by a hair stylist

De fouten bij het wassen

Misschien denk je, kan het wassen van je haar ook fout gaan? Ja, dat kan. Veel mensen wassen alleen de bovenkant van hun hoofd. Hierdoor blijven de onderste lokken vuil, aldus een haarstylist. Ook vergeten veel mensen de haren bij hun nek en kruin te wassen. Dit kan ervoor zorgen dat je haar minder volume krijgt.

Clarke adviseert meer tijd te besteden aan het wassen van je haar. “Zo krijg je ook thuis dat frisse, volle gevoel van de kapper,” zegt ze. Ze deelt graag haar tips voor een professionele wasbeurt.

Bereid je haar voor

Eerst moet je je haar goed borstelen voordat je gaat douchen. Begin onderaan en werk naar boven. Dit helpt om vuil los te maken, losse haren te verwijderen en klitten te voorkomen.

Kies de juiste temperatuur

“De watertemperatuur is erg belangrijk,” zegt de kapper. Lauwwarm water is het beste. Te heet water kan je haar beschadigen. Het opent de haarschubben, waardoor beschermende eiwitten en kleuren sneller verloren gaan.

Dubbele shampoo

Was je haar niet één, maar twee keer met shampoo. Eerst om vuil en resten van haarproducten te verwijderen. Daarna om je haar extra te laten glanzen.

A man getting his hair washed in a salon

De juiste techniek

Volgens de haarstylist hoef je niet veel shampoo te gebruiken. Een kleine hoeveelheid is genoeg. “De eerste keer zal het niet veel schuimen, omdat het vuil verwijdert. De tweede keer zal je meer schuim zien,” legt ze uit.

Begin met wassen bij je hoofdhuid en masseer goed. Vergeet moeilijke plekjes niet, zoals achter je oren en je nek. Spoel het daarna uit met lauwwarm water.

Shampoo versus conditioner

Veel mensen weten het verschil tussen shampoo en conditioner. Toch leggen we het nog eens uit. “Shampoo reinigt vooral je hoofdhuid. Het is bedoeld voor plekken die echt vuil worden.”

Conditioner voedt je haar. Gebruik het op de drogere delen, vanaf het midden tot de punten. Nooit bij de haarwortels.

Koud water en drogen

Spoel je haar na met koeler water. Dit maakt je haar zachter en glanzender. Het stimuleert ook de bloedcirculatie.

Droog je haar niet met een gewone handdoek. Kies voor een microvezeldoek of een T-shirt. Clarke zegt dat deze beter zijn voor je haar. Ze veroorzaken minder pluis en je haar droogt sneller. Dat is dus een win-win situatie!

Bron: Grazia