Trending

Brielle (24): “Een 9 tot 5 baan op kantoor hou ik echt niet vol, het is veel te lang”

Onlangs heeft Brielle, een jonge vrouw, een video op TikTok geplaatst waarin ze haar ervaringen deelt over haar eerste fulltime baan. Deze video, waarin ze openhartig spreekt over de stress en frustratie die ze ervaart, heeft veel aandacht gekregen op het internet.

Brielle, die net haar studie heeft afgerond, begint haar carrière met een typische kantoorbaan van negen tot vijf. In de video, die viral is gegaan, vertelt ze emotioneel over de impact van het werkritme op haar leven. Ze uit haar frustratie over de lange werkdagen en het gebrek aan persoonlijke tijd.

Dagelijkse routine en uitdagingen

Brielle’s dag begint vroeg, om 7:30 neemt ze de trein om op tijd op haar werk te zijn, en ze is pas rond 18:15 weer thuis. Dit schema betekent dat haar dagen voornamelijk gevuld zijn met werk en reizen, en dat ze weinig tijd over heeft voor ontspanning.

Ze erkent in de video dat haar uitlatingen dramatisch kunnen overkomen, maar benadrukt dat dit haar realiteit is als nieuwkomer op de arbeidsmarkt. Na een lange werkdag heeft ze vaak de energie niet meer om nog activiteiten te ondernemen. Ze verlangt naar rust, een douche en eten, en merkt op dat er weinig tijd overblijft voor zaken als koken of sociale activiteiten.

Brielle voelt dat haar leven gedomineerd wordt door haar baan en de reis naar kantoor, hoewel ze aangeeft dat het werk zelf niet het probleem is. De combinatie van werk en reistijd maakt het moeilijk om een evenwicht te vinden tussen haar professionele en privéleven.

Bekijk de beelden hier:

De balans tussen werk en privéleven

Het gebrek aan tijd en de daaruit voortvloeiende stress wegen zwaar op Brielle. Haar video heeft zowel positieve als negatieve reacties uitgelokt, en ze heeft in interviews benadrukt dat ze aandacht wil vragen voor de druk die fulltime werken met zich meebrengt. Ze is kritisch over de noodzaak van een 40-urige werkweek, vooral met de extra reistijd.

De ervaring van Brielle benadrukt een groter debat over de werk-privébalans, een uitdaging waar veel mensen mee worstelen, vooral degenen die nieuw zijn op de arbeidsmarkt. De traditionele negen-tot-vijf werkdag, samen met lange reistijden, kan leiden tot stress en burn-out.

Wat Brielle’s verhaal duidelijk maakt, is dat de overgang van student naar werkend leven uitdagingen met zich meebrengt die niet altijd zichtbaar zijn voor anderen. Deze uitdagingen kunnen een significante impact hebben op het welzijn van iemand.

Het is cruciaal om te erkennen dat de aanpassing aan het werkende leven voor iedereen anders is. Terwijl sommigen makkelijk de overstap maken, vinden anderen het overweldigend.

Brielle hoopt met haar video bewustzijn te creëren over de impact van lange werkuren en de stress die hierbij komt kijken. Ze pleit voor meer flexibiliteit op de werkvloer en meer begrip voor de uitdagingen waarmee jonge werknemers worden geconfronteerd.

Dit onderwerp spreekt steeds meer mensen aan, vooral in een tijd waarin de balans tussen werk en privé steeds belangrijker wordt. Brielle’s verhaal blijft relevant in de discussie over werkuren en reistijden, en dient als een herinnering aan de noodzaak om werkdruk te verlichten en jonge professionals te ondersteunen in hun nieuwe werkende leven.

Bron: Trendy Vandaag