Trending

“Ik laat mijn zoon buiten plassen en ik heb hier grote ruzie over gehad met de buren”

Piens zoon is onlangs zindelijk geworden, een grote mijlpaal voor zowel moeder als kind. Het proces was niet makkelijk, maar nu kan haar zoontje zowel overdag als ’s nachts zonder luier door het leven, hoewel de nachten soms nog lastig zijn.

Photo of mother and child beside body of water

Een praktische oplossing leidt tot problemen

Omdat Pien en haar zoon in een klein appartement zonder tuin wonen, brengen ze veel tijd buiten door. In hun wijk zijn diverse parken waar ze graag naartoe gaan om te picknicken of te voetballen. Als ze in de stad zijn en haar zoon moet naar het toilet, probeert Pien altijd een café of restaurant te vinden waar hij kan gaan. Als dat niet lukt en de nood hoog is, laat ze hem wel eens buiten plassen.

Onlangs, tijdens een bezoek aan een park, moest haar zoon plotseling heel nodig plassen en er waren geen openbare toiletten of horecagelegenheden in de buurt. Pien besloot hem in de bosjes te laten plassen. Op dat moment kwam een boze buurtbewoner op hen af. Deze persoon beschuldigde Pien van asociaal gedrag en vond het onhygiënisch dat haar zoon buiten plaste. De buurtbewoner nam zelfs foto’s en dreigde deze naar de buurtagent te sturen.

Confrontatie en de gevolgen

Het incident schokte Pien diep; ze was zo overstuur dat ze moest huilen. Ze voelde zich niet in fout, omdat haar zoontje nog maar vier jaar oud is en het een noodgeval was. Toch heeft de confrontatie haar erg bang gemaakt. De volgende keer dat ze naar het park gingen, overwoog ze om haar zoon een luier aan te doen om problemen te voorkomen. Maar toen ze de luier tevoorschijn haalde, begon hij te huilen. Hij was trots dat hij geen luier meer nodig had en zag het als een straf.

Uiteindelijk liet Pien de luier thuis en koos ze voor een ander park, uit angst voor verdere confrontaties in het gebruikelijke park. Dit voorval heeft haar erg geraakt en ze is onzeker geworden over hoe ze in de toekomst moet handelen wanneer haar zoon buitenshuis naar het toilet moet.

Bron: Famme