Trending

Astrid (35): “Ik denk dat mijn moeder vreemdgaat, wat moet ik doen?”

Astrid (35) stond voor een moeilijke situatie toen ze onverwachts haar moeder met een andere man zag. Haar vader verblijft door zijn ziekte al enkele jaren in een woongroep, en hoewel haar moeder het zwaar heeft, leek alles normaal te verlopen tot die bewuste dag.

Bothered elderly woman being comforted by her spouse

Een lastige situatie thuis

Astrids ouders zijn bijna veertig jaar getrouwd, en ze gelooft dat de liefde er nog steeds is, ondanks de uitdagingen. Haar vader ontwikkelde op jonge leeftijd dementie, waardoor de zorg thuis steeds zwaarder werd voor haar moeder. Na veel inspanningen was het uiteindelijk niet meer haalbaar om hem thuis te verzorgen, en hij verhuisde naar een begeleide woongroep waar hij goede zorg ontvangt en zich prettig voelt.

Haar moeder bezoekt hem bijna dagelijks, wat Astrid en haar zus, die beiden druk zijn met hun eigen gezinnen, niet altijd kunnen opbrengen. De bezoekjes aan opa zijn voor hun kinderen soms moeilijk, vooral als hij hen niet herkent, wat de situatie nog gecompliceerder maakt.

Twijfels en dilemma’s

Onlangs bezocht Astrid een vriendin in dezelfde stad als haar moeder. Na het bezoek besloot ze spontaan haar moeder te bezoeken voor een kopje thee. Toen ze aankwam, zag ze echter een man bij het huis van haar moeder die haar begroette met een kus, wat Astrid deed twijfelen over de aard van hun relatie.

Ze worstelde met de beslissing om naar binnen te gaan en confronteerde zichzelf met de mogelijkheid dat deze man meer voor haar moeder betekende dan alleen een vriend. Na ongeveer een kwartier wachten, besloot ze uiteindelijk weg te rijden zonder haar moeder te hebben gesproken over wat ze had gezien.

De volgende dag sprak Astrid met haar moeder via de telefoon, die vertelde dat ze een rustige avond had gehad. Dit verhoogde Astrids argwaan omdat haar moeder niet over de man sprak. Astrid overwoog alles te vertellen wat ze had gezien, maar kon het uiteindelijk niet over haar hart verkrijgen. Ze begrijpt dat haar moeder behoefte heeft aan gezelschap en liefde, iets wat haar vader haar niet meer kan bieden.

Astrid zit vast tussen haar wens voor haar moeders geluk en de loyaliteit aan haar vader. Ze realiseert zich dat haar zus woedend zou zijn als ze de waarheid wist, dus heeft besloten het voor zich te houden. De situatie blijft echter aan haar knagen, en ze hoopt dat haar moeder gelukkig kan zijn, terwijl ze ook aanwezig blijft voor haar vader, die niets aan zijn situatie kan doen.

Bron: Flair