Trending

Hierom krijg je vaak in restaurants een gratis broodje vooraf!

In Nederland is het gebruikelijk dat je moet betalen voor een broodje voorafgaand aan je maaltijd in de meeste restaurants. Maar in veel buitenlandse eetgelegenheden krijg je dit vaak gratis aangeboden. Op het eerste gezicht lijkt dit een vriendelijk gebaar. Echter, volgens een populaire TikTok-video is er meer aan de hand.

Three toasted bread on brown chopping board

Wat schuilt er achter het gratis brood?

In het buitenland is het normaal om als gast in een restaurant gratis brood met smeersels te ontvangen. Dit is bedoeld om de eerste honger te stillen terwijl je wacht op je voorgerecht of hoofdgerecht. Maar is het wel zo verstandig om hiervan te eten? TikTok-gebruiker Crystal waarschuwt dat dit gebaar niet zo onschuldig is als het lijkt.

Bekijk de beelden hier:

De verborgen gevolgen van gratis brood

Crystal legt uit dat het eten van brood een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel kan veroorzaken, wat leidt tot een plotseling hongergevoel. Dit kan ervoor zorgen dat je onverwachts besluit om toch een voorgerecht te bestellen, ook al was je dat oorspronkelijk niet van plan.

Bovendien kan het je aanzetten tot het bestellen van extra bijgerechten omdat je veel honger hebt. Restaurants hopen hiermee dat je uiteindelijk meer zal uitgeven tijdens je bezoek.

Bron: TikTok