Trending

De sport komt niet meer terug op de Olympische Spelen (en dit komt er voor in de plaats)

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Parijs hebben veel mensen genoten van bijzondere sportmomenten, zoals de koelbloedige prestaties van de Turkse schutter, de indrukwekkende marathon van Sifan Hassan, en de opvallende breakdance-optredens uit Australië. Maar helaas zal een van deze sporten tijdens de komende Spelen in Los Angeles niet meer op het programma staan.

Olympic symbol landmark

Breakdance verdwijnt van de Olympische Spelen

Hoewel traditionele sporten zoals basketbal, atletiek en hockey blijven bestaan op de Olympische Spelen, valt breakdance, een nieuwkomer op de Spelen van 2024, af. Deze sport maakte haar debuut in Parijs en zorgde voor veel opwinding, vooral door de Australische breakdancer Rachael Gunn, die viraal ging met haar spectaculaire optredens.

Toch is besloten dat breakdance in 2028 niet meer terugkeert op het Olympische toneel. Dit besluit werd blijkbaar al voor de zomerspelen van 2024 genomen.

Tijdens de Spelen in Parijs gingen de Japanse vrouwen naar huis met het goud in breakdance, terwijl Canada de eerste plek veroverde bij de mannen. Gunn, die helaas geen medaille wist te bemachtigen, vindt het “teleurstellend” dat breakdance geen deel meer uitmaakt van de Spelen in Los Angeles. “Vooral omdat we blijkbaar niet eens de kans hebben gehad om ons echt te bewijzen,” voegt ze toe.

Bekijk hier de beelden:

 

Nieuwe sporten op de Olympische Spelen

Maar waar de ene sport verdwijnt, maken anderen hun opwachting. Hoewel breakdance dus niet meer te zien zal zijn, brengt de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles een aantal nieuwe en terugkerende sporten met zich mee.

Zo keert cricket terug op het Olympische programma, voor de eerste keer sinds 1900. Daarnaast kunnen sportliefhebbers ook uitkijken naar de terugkeer van honkbal, softbal, lacrosse, snelklimmen en skateboarden.

Voor de eerste keer zullen ook flag football en squash hun debuut maken op de Olympische Spelen. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat het programma in Los Angeles opnieuw gevarieerd en spannend wordt, ondanks het wegvallen van breakdance. De dynamiek van nieuwe en terugkerende sporten houdt de Spelen fris en biedt atleten uit verschillende disciplines een kans om hun talenten te tonen op het wereldpodium.

Veranderingen en vernieuwing in het Olympisch programma

De Olympische Spelen blijven een levendig en dynamisch evenement dat met de tijd meebeweegt. Hoewel het wegvallen van breakdance voor sommige fans een teleurstelling kan zijn, zorgen de introductie van nieuwe sporten en de terugkeer van oude favorieten voor een gevarieerd en boeiend programma. De Spelen in Los Angeles beloven dan ook een spannende mix van traditie en innovatie te worden, waarbij atleten van over de hele wereld hun vaardigheden in verschillende disciplines kunnen laten zien.

 

Bron: LINDA