Trending

Marieke biecht op: ‘Ik ben verliefd op mijn neef, maar moet ik nu?’

Marieke en Stan groeiden samen op, speelden als kinderen altijd samen, en die hechte band hebben ze nog steeds, nu ze volwassen zijn. “Onze vriendschap is altijd sterk gebleven, en nu merk ik dat ik gevoelens voor hem begin te ontwikkelen. Ja, voor mijn neef.”

Man kissing woman in grass area

Een bijzondere band sinds de kindertijd

Marieke en Stan, die drie jaar in leeftijd verschillen, hebben altijd een speciale connectie gehad. “Onze moeders zijn zussen en ook beste vriendinnen, wat misschien heeft bijgedragen aan onze sterke band. Op familiefeestjes trokken we vaak samen op, speelden voetbal of klommen in bomen. Hoewel we nu volwassen zijn, zien we elkaar meer dan ooit.”

Tijdens hun studiejaren, met Marieke in Amsterdam en Stan in Groningen, zagen ze elkaar minder vaak. Maar toen ze elkaar weer zagen op een familiefeest, was de oude vertrouwdheid er direct weer. “Het voelde zelfs beter dan vroeger,” herinnert Marieke zich.

Liefde in een kasteel

Het feest voor hun oma’s 75e verjaardag in een Limburgs kasteel was een keerpunt. “Die avond praatten we uren, dansten samen, en opeens was er die vonk.” Tijdens het dansen voelde Marieke een sterke aantrekking toen Stan haar dicht tegen zich aan trok. “Maar dit kon toch niet? Hij is mijn neef.” Ondanks de sterke gevoelens besloten ze afstand te nemen.

Een jaar later, bij een voetbalwedstrijd, zagen ze elkaar onverwacht weer. “Na de wedstrijd gingen we samen wat drinken en daar, aan de bar, voelde ik weer hoe sterk mijn gevoelens voor hem waren.” Stan kuste haar voorzichtig, en dat moment veranderde alles. “Het voelde zo anders dan andere keren dat ik gezoend had. Ik werd echt verliefd.”

Verborgen liefde

Ondanks hun liefde voor elkaar, houden Marieke en Stan hun relatie geheim. “Het zou niet geaccepteerd worden door onze familie als bekend wordt dat wij, neef en nicht, een relatie hebben,” legt Marieke uit. Ze zijn bang om buitengesloten te worden door hun familie en maken zich zorgen over wat een toekomst samen zou betekenen, vooral als het gaat om het stichten van een gezin.

De liefde is sterk, maar de angst voor de reacties van anderen houdt hen voorlopig nog tegen om hun relatie openbaar te maken. “Ik wil niets liever dan onze liefde wereldkundig maken,” zegt Marieke, “maar ik weet dat het slim is om nog even te wachten.”

Bron: damespraatjes