Trending

Zó kom je erachter welke beha jou het beste staat

Beha’s komen in allerlei vormen, maten en kleuren, wat de keuze soms overweldigend maakt. Afhankelijk van de situatie en de vorm van je borsten, kan een bepaald type beha beter bij je passen. Hieronder leggen we uit hoe je de beste beha voor jouw borstvorm kiest.

Assorted colored bra panties and sport bra

Kies de juiste beha voor je borstvorm

Elk type beha is ontworpen met een specifieke borstvorm in gedachten, wat het belangrijk maakt om te weten welke stijl het beste bij jou past.

Balconette
Een balconette-beha laat je borsten als het ware over een ‘balkonnetje’ leunen. Deze beha’s hebben korte cups, een rechte halslijn en bandjes die wat verder uit elkaar staan. Ze zijn vooral geschikt voor dames met kleinere, rondere borsten, omdat ze mooi de vorm benadrukken zonder te veel te bedekken.

Bralette
Bralettes zijn licht en comfortabel, zonder beugels of voorgevormde cups. Ze bedekken de gehele borst en zijn ideaal voor vrouwen met kleinere borsten die niet veel steun nodig hebben. Door het ontbreken van harde onderdelen bieden ze een natuurlijk gevoel en look.

Halter
Halterbeha’s zijn ontworpen om gedragen te worden onder kleding met een halternek. De bandjes lopen achter de nek langs, wat ze onzichtbaar maakt onder haltertops. Ze bieden meer steun dan een strapless beha, maar kunnen minder geschikt zijn voor vrouwen met grotere borsten vanwege de druk op de nek.

Push-up
De welbekende push-up beha tilt de borsten op en brengt ze dichter bij elkaar voor een voller effect. Deze beha’s hebben vaak voorgevormde cups en beugels, perfect voor vrouwen die hun borsten wat meer vorm willen geven en accentueren.

Woman wearing blue lingerie

Minimizer
In tegenstelling tot push-up beha’s maken minimizers de borsten optisch kleiner. Ze bieden veel steun en bedekken de borsten volledig, ideaal voor vrouwen met grotere borsten die deze wat minder willen laten opvallen.

T-shirt
T-shirt beha’s zijn ontworpen voor comfort en een gladde look onder strakke shirts. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder beugels. De variant zonder beugel biedt iets minder steun, maar beiden zijn geschikt voor vrijwel elke vrouw, vooral die met belvormige borsten.

Belangrijke tips voor het kiezen van een beha

Het kiezen van de juiste beha gaat niet alleen om esthetiek, maar ook om comfort en ondersteuning. Let op de volgende aspecten:

  • Pasvorm: Zorg ervoor dat de beha goed aansluit zonder te knellen of te gapen.
  • Comfort: Kies een beha waar je je comfortabel in voelt, vooral als je hem lange tijd draagt.
  • Doel: Denk na over wanneer je de beha wilt dragen; voor dagelijks gebruik, sport of een speciale gelegenheid?
  • Ondersteuning: Afhankelijk van je activiteiten en borstgrootte heb je meer of minder steun nodig.

Door rekening te houden met deze factoren, vind je een beha die niet alleen goed staat, maar ook goed voelt. Dit maakt het veel makkelijker om de juiste keuze te maken uit de vele beschikbare opties.

Bron: Grazia