Endslate

Bijzonder voorstel voor Alexia: “ze kan de troon bestijgen”

Prinses Amalia staat klaar om koning Willem-Alexander op te volgen als koningin van Nederland. Echter, haar zusje, prinses Alexia, lijkt ook een belangrijke koninklijke rol te kunnen gaan spelen. Er is namelijk een opvallend nieuwtje dat speciaal vanuit Argentinië komt.

Alexia’s populariteit in Argentinië

In Argentinië, het geboorteland van hun moeder, koningin Máxima, geniet Alexia opvallend veel populariteit. Volgens het tijdschrift Weekend is zij de meest bekende en geliefde van de drie dochters van Máxima. De reden?

Alexia heeft volgens hen het meeste ‘Latijnse gevoel’ van haar zussen. Daarom kwam er uit Argentinië zelfs een verrassend voorstel: als Amalia koningin van Nederland wordt, waarom zou Alexia dan niet koningin van Argentinië kunnen worden? Dit idee is door de Argentijnse pers breed uitgemeten als een mogelijke ‘internationale royal swap’.

Alexia en de koninklijke last

Maar het is de vraag of Alexia zelf wel openstaat voor zo’n rol. De 19-jarige prinses heeft namelijk eerder aangegeven dat zij de constante aandacht die haar positie met zich meebrengt soms als lastig ervaart.

Anders dan haar zus Amalia, die voorbestemd is om de troon te bestijgen, ervaart Alexia haar rol binnen het koningshuis steeds meer als een belemmering. In recente interviews heeft ze haar frustratie geuit over het altijd in de schijnwerpers staan. “In deze tijd heeft iedereen continu een camera bij zich,” vertelt Alexia. Ze begrijpt dat mensen interesse in haar hebben en foto’s willen maken, maar voelt zich hierdoor erg beperkt.

De uitdagingen van een prinses

Alexia’s zorgen zijn begrijpelijk, gezien ze niet dezelfde vrijheden geniet als andere jongeren van haar leeftijd. Ze moet altijd oppassen voor wat er online kan verschijnen. Dit werd pijnlijk duidelijk toen er foto’s van haar op een feest online kwamen, wat voor Alexia een ongemakkelijke ervaring was.

Deze situatie toont de complexiteit van het leven in de koninklijke schijnwerpers, waarbij elke actie potentieel publiek bezit wordt. Dit brengt een unieke set van uitdagingen met zich mee voor jonge royals zoals Alexia, die nog steeds proberen hun eigen pad te vinden in een wereld die voortdurend toekijkt.

Bron: Laatste nieuws