Trending

Mette: “We gaan eerder naar huis, de kids hebben de vakantie verpest!”

Mette had een intens jaar achter de rug met veel verantwoordelijkheden thuis en op haar werk. Ze keek uit naar de vakantie in Spanje die ze had geboekt. “Eindelijk, een kans om te ontspannen na zo’n hectisch jaar, maar het liep helemaal anders,” vertelt ze.

Woman driving car

Twintig jaar geleden bracht Mette samen met haar man Gijs hun eerste vakantie door in Spanje. “Het was mijn eerste keer daar en Gijs wilde me het land laten zien. Zijn ouders waren er vaak geweest en kenden mooie plekken.” Ze pakte een tent, slaapzakken en wat kleding en vertrokken. “We verbleven op prachtige campings en ik werd verliefd op de cultuur en het eten van Spanje,” herinnert Mette zich.

Een diepe band met Spanje

Hoewel Mette en Gijs ook andere landen bezochten, bleef Spanje hun favoriete vakantiebestemming. “We dromen er zelfs van om er op een dag te gaan wonen, als onze drie jonge jongens oud genoeg zijn,” zegt Mette. Ze nemen al jaren Spaanse les en spreken de taal steeds beter. “Dat is niet alleen leuk, maar ook praktisch voor als onze droom om in Andalusië te wonen uitkomt.”

De voorbereidingen voor de reis

Mette maakte weken van tevoren lijstjes om niets te vergeten. “Kamperen met drie kleine jongens is een uitdaging, maar ik hou ervan. Lijstjes maken helpt mij om overzicht te houden.” Ze waren blij dat ze nog voor de schoolperiode van hun oudste zoon naar Spanje konden. “Het scheelt geld en het is minder heet buiten het hoogseizoen.”

Moeilijke momenten op de achterbank

De vakantie begon met goede moed. Mette had voor de jongens tasjes klaargemaakt voor onderweg. “We reden ’s nachts zodat de jongens zouden slapen.” Maar de jongens raakten snel verveeld en begonnen te huilen, wat voor spanning zorgde. “Ik probeerde de sfeer goed te houden, maar op een gegeven moment hielp niets meer.”

Uitdagingen op de camping

Aangekomen op de camping bleek de situatie niet te verbeteren. “De jongens vonden het te heet en slapen in de tent was eng voor ze.” Mette probeerde van alles om het leuk te maken, maar niets leek te helpen. “Ze wilden alleen maar patat, en Gijs en ik werden snauwerig naar elkaar.”

Een abrupt einde

Na een week van frustratie en slapeloze nachten besloten Mette en Gijs dat het genoeg was. “We keken elkaar aan en wisten dat we terug naar huis moesten.” Met tranen in haar ogen pakte Mette alles in. “Ik had zo gehoopt dat ze het ook leuk zouden vinden hier.”

De stille terugreis

De terugrit verliep vlotter, de jongens sliepen en er was weinig verkeer. “Het is ironisch dat ze nu wel rustig kunnen zijn,” zegt Mette. Thuisgekomen vroegen mensen hoe de vakantie was. “Het voelt vreemd om te zeggen dat we vroegtijdig terugkwamen omdat de jongens het niet naar hun zin hadden.”

Mette voelt zich nog steeds teleurgesteld over hoe de vakantie verliep. “Ik merk dat ik kortaf doe tegen de jongens, ook al weet ik dat ze er niets aan kunnen doen. Het voelt alsof zij de vakantie hebben verpest.”

Bron: Damespraatjes