Trending

Opgelet! Deze dingen trekken spinnen aan in huis

Ben jij iemand die het liefst verhuist zodra je een spin ziet? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben last van spinnenfobie. De volgende tips kunnen je helpen spinnen te vermijden, want deze zes dingen trekken spinnen juist aan.

Waarom spinnen je huis binnenkomen

Spinnen zijn meestal onschuldig, maar het is wel fijn om ze buitenshuis te houden. Hier lees je waarom spinnen je huis binnenkomen en hoe je dat kunt voorkomen.

1. Andere insecten

Spinnen eten andere insecten. Zie je vaak spinnen en spinnenwebben in je huis? Dan kunnen ze aangetrokken worden door andere insecten. Een enkele spin is niet erg, maar als je er veel ziet, kan het geen kwaad om een insectenbestrijder in te schakelen. Misschien heb je een insectenplaag die de spinnen aantrekt.

2. Meeliften op voorwerpen

Spinnen liften graag mee op andere voorwerpen. De spinnen in je huis kunnen binnengekomen zijn via een doos, tas of iets anders. Controleer altijd spullen die een tijdje buiten hebben gestaan voordat je ze naar binnen brengt. Zo voorkom je dat spinnen meeliften naar binnen.

3. Het is binnen comfortabeler

Spinnen zoeken comfortabele plekken. Als het buiten regent of heel heet is, komen spinnen graag naar binnen. Ze zoeken een plek waar het droog is en de temperatuur aangenaam. Zie je ineens veel spinnen binnen? Dan kan het zijn dat ze je huis als schuilplek gebruiken. Maak het binnen niet te aangenaam voor spinnen.

4. Donkere, vochtige ruimtes

Spinnen houden van donkere en vochtige plekken zoals garages, kruipruimtes en kelders. Vooral als er veel dozen of spullen staan waar ze zich achter kunnen verstoppen. Hoe meer troep, hoe meer spinnen. Houd deze ruimtes zo netjes mogelijk om spinnen te vermijden.

5. Felle lichten

Insecten worden aangetrokken door licht, en spinnen weten dat. Een lampje bij je deur is een open uitnodiging voor insecten zoals muggen en motten. Dit trekt ook spinnen aan, omdat ze daar een insectenbuffet vinden. Je wilt je deur niet in het duister laten vanwege inbrekers, maar overweeg een sensorlamp die alleen aangaat bij beweging om insecten en spinnen te vermijden.

6. Afval

Vuilnis trekt vliegjes aan en daar zijn spinnen dol op. Zorg dat je vuilnisbak goed gesloten is en leeg de kliko regelmatig. Voorkom dat etensresten insecten aantrekken en zo spinnen in huis lokken.

Door deze tips te volgen, kun je spinnen beter uit je huis houden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte ontmoetingen met deze achtpotige gasten.

Bron: Libelle