Endslate

Video: Alexia in alle kranten door deze foto: “Dit kan echt niet”

Tijdens het EK voetbal zagen we niets van de koninklijke familie. Voor de Olympische Spelen hebben ze echter hun enthousiasme teruggevonden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn naar Parijs gegaan om de Nederlandse sporters te steunen. Toch lijkt niet iedereen er zin in te hebben. Zo toont prinses Alexia weinig interesse.

Prinses Alexia haalt de voorpagina’s

Gisteren zaten koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun dochters Amalia en Alexia op de tribune bij het zwemmen. Op foto’s is te zien dat Alexia zich verveelde en constant kauwgom kauwde. Er zijn zelfs beelden waarop ze met open mond kauwt en haar tong uitsteekt terwijl ze naar de wedstrijden kijkt.

De Britse krant Daily Mail, een van de grootste kranten in het land, plaatste een ongemakkelijke foto van Alexia op de voorpagina. Ook Shownieuws besteedde aandacht aan het incident en noemde het een ‘oncharmante’ actie. Volgens de Daily Mail was koningin Máxima duidelijk geïrriteerd door het gedrag van haar dochter. De reacties op sociale media, vooral op X (voorheen Twitter), zijn niet mals.

Kritiek op het gedrag van de prinses

Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat een lid van het Nederlandse koninklijke huis zich zo gedraagt. Critici noemen het gedrag van Alexia ‘ordinair’ en vinden het ongepast voor een prinses. Alexia heeft recentelijk meer kritiek gekregen.

In juni liet ze weten zich ‘heel beperkt’ te voelen door de voortdurende aandacht van mensen. “Het is typerend voor deze tijd dat iedereen een camera bij zich heeft. Ik begrijp dat mensen foto’s en video’s van mij willen maken en geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Ik voel me daardoor enorm beperkt,” zei ze.

Bekijk de video hier:

De toekomst voor prinses Alexia

Alexia staat steeds vaker in de schijnwerpers. De koninklijke familie moet misschien nadenken over hoe ze hiermee omgaan. Het is belangrijk voor hen om balans te vinden tussen hun privéleven en hun publieke taken. Met de juiste begeleiding kan Alexia leren omgaan met de aandacht en de verwachtingen die horen bij haar positie.

Wat vind jij van de situatie? Is het gedrag van Alexia echt zo ongepast of wordt er te veel van haar verwacht? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op Facebook!

Bron: Mama’s & Oma’s