6- Frambozen- en vanillearoma kan uit de anaalklieren van bevers komen
Frambozen- en vanillearoma kan uit de anaalklieren van bevers komen Bevers produceren castoreum, een stof die soms als voedseladditief wordt gebruikt; de knaagdieren scheiden het af uit hun anaalklieren en gebruiken het om hun territorium af te bakenen. Castoreum bevat vleugjes aardbei, framboos en vanille. Eet smakelijk!
7- Glazuur is gemaakt van insectenuitwerpselen
Banketbakkersglazuur, ook bekend als schellak, is wat snoep en andere zoetigheden glanzend houdt, en dient in wezen als vernis voor het lekkers. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar schellak is eigenlijk afgeleid van de uitwerpselen van de lac bug (Kerria lacca). Vandaar dus ook de naam. Lekker!
8- Rauwe oesters leven nog als je ze eet
Het is mogelijk dat wanneer je een rauwe oester eet, deze onlangs is overleden, maar het is waarschijnlijker dat hij nog leeft. Het eten van een levende oester optimaliseert de versheid, smaak en voedingsstoffen van het vlees en de sappen in de schelp van de oester.
9-Â Er kunnen meerdere knaagdierharen in de pindakaas zitten
De US Food & Drug Administration stelt in haar richtlijnen over voedselgebreken dat pindakaas 30 of meer insectenharen per 100 gram mag bevatten. Bovendien is één knaagdierhaar per 100 gram pindakaas aanvaardbaar.
Een pot van 12 ons is ongeveer 340 gram, wat betekent dat er wel drie knaagdierharen in kunnen zitten. Bij aankoop van een pot van 40 gram krijg je meer dan 1100 gram pindakaas, genoeg om er 11 aanvaardbare knaagdierharen in te doen. Iets om over na te denken de volgende keer dat je jouw bammetje smeert. Bah!
Bron: Ranker
Wat vind jij van deze bizarre voedselweetjes? Deel het met ons in de reacties op Facebook!Â