7. Gebruik van glazen snijplanken
Het oppervlak van deze snijplank is zo dicht en zwaar, dat wanneer een mes het raakt, het in een mum van tijd bot wordt. Je moet altijd kiezen voor iets dat zachtaardiger is voor je messen. Er zijn veel verschillende opties op de markt. Een goede houten snijplank of zelfs plastic zorgt er bijvoorbeeld voor dat je messen langer meegaan.
8. Aardappelschillen in de gootsteenbak gooien
Zo loopt u het risico dat jouw gootsteen verstopt raakt. Schillen bevatten veel zetmeel dat kan klonteren en veranderen in een dikke pulp die alles kan blokkeren. Ook artisjokbladeren en wortelschillen mogen daar niet worden weggegooid, omdat ze taaie vezels hebben en de afvalverwijderingsmessen kunnen verstoppen en beschadigen. Het is beter om alles te verzamelen en gewoon weg te gooien in de vuilnisbak.
9. Het gebruik van bleekmiddel voor het schoonmaken van keukenmeubilair
Houd er altijd rekening mee dat als de kasten in je keuken geschilderd of gelakt zijn, er bij het schoonmaken voorzichtig moet worden gehandeld. Bleekmiddel is een nogal agressieve vloeistof en door het op deze manier te gebruiken kan je het oppervlak beschadigen. Je kunt proberen een milde zeep te gebruiken met een zachte doek en warm water.
10. Houten keukengerei in de vaatwasser zetten
Er zijn verschillende houten dingen die vaatwasmachinebestendig zijn, maar de meeste zijn dat niet. Je moet bijvoorbeeld vermijden dat je je houten lepels, borden of snijplanken daar in wast. Tijdens het proces bereikt het water extreem hete temperaturen. Dit kan het materiaal vernietigen en scheuren, krommingen en verkleuringen veroorzaken.
Heb je al eens één van deze fouten gemaakt?
Lees ook: 6 Schoonheidsproducten die je niet meer hoeft te kopen