Heb jij enig idee welke temperatuur jouw koelkast heeft? Het is niet alleen zonde om voedsel weg te moeten gooien, maar het kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Het verminderen van voedselverspilling is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Laten we eens kijken waar we kunnen beginnen om dit probleem aan te pakken, en ons eerste aandachtspunt is de koelkast zelf.
Voedselverspilling
Het weggooien van voedsel is ontzettend zonde, maar helaas komt het veel vaker voor dan we zouden willen. Uit onderzoek van WRAP, een Britse organisatie tegen voedselverspilling, blijkt dat gezinnen in Engeland maandelijks tot wel 70 pond aan voedsel weggooien, puur omdat hun koelkast verkeerd is ingesteld. Het wordt dus hoog tijd om eens kritisch naar de temperatuur van onze koelkast te kijken.
Temperatuur instellen
WRAP heeft ontdekt dat maar liefst 50 procent van de mensen in het Verenigd Koninkrijk hun koelkast te warm heeft ingesteld, namelijk op 7°C. Hoewel wij geen Britten zijn, kunnen we wel leren van hun fouten. WRAP adviseert om de koelkast in te stellen tussen de 0°C en 5°C. Op deze manier blijft je voedsel langer vers en wordt verspilling voorkomen. Helen White van WRAP vertelt aan The Huffington Post: “Koelkasten zijn vaak te warm voor het voedsel dat we erin bewaren. Hierdoor bederft ons voedsel sneller en wordt het ongeschikt om te eten.” Ze voegt eraan toe dat het gemiddelde Britse gezin ongeveer 70 pond aan eten per maand weggooit. Benieuwd naar de juiste temperatuur? Lees het op de volgende pagina.