Stel je een leven voor zonder koelkast in je keuken… Waar zou je de melk en de yoghurt bewaren zonder dat het de volgende dag bedorven is? Niet alles blijft vers in uw koelkast. Integendeel, sommige producten blijven niet langer vers en zijn zelfs gevaarlijk om in je koelkast te bewaren.
[aoa id=’1′][/aoa]
1. Uien
Uien zijn onmisbaar in de keuken. Omdat je uien zo lang kunt bewaren, kun je ze het hele jaar door kopen. Bewaar uien bij voorkeur op een koele en droge plaats. Je kan de smaak en voedingswaarde van jouw uien tot tien maanden lang intact houden.
2. Knoflook
Je kan knoflook het beste in speciale knoflookpotten bewaren. Wat je niet moet doen is je knoflook in de koelkast bewaren. Bewaar het op een koele en donkere plek, zoals bijvoorbeeld een voorraadkast naast je uien.
3. Olijf- en zonnebloemolie
Olie, zoals zonnebloem- of olijfolie, mag absoluut niet in de koelkast worden bewaard. Deze oliën worden het best bewaard op donkere en koele plaatsen zoals een bijkeuken. Op deze manier kunt u uw olie tot 18 maanden bewaren. Als je olijfolie in de koelkast bewaart, wordt hij dik, ondoorzichtig en klonterig. Dit komt omdat de kou ervoor zorgt dat je olie gaat klonteren.
Wist jij dat nummer 7 niet in de koelkast mocht? Ik wist het niet! Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan verder op de volgende pagina.