Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een maaltijd opgewarmd. Het is makkelijk, bespaart geld en smaakt over het algemeen erg lekker. Sterker nog, zeggen we niet allemaal dat soep de volgende dag altijd lekkerder is dan de dag dat het gemaakt is? We denken meestal niet aan het feit dat het ook gevaarlijk kan zijn, maar na het lezen van dit artikel, denk je waarschijnlijk twee keer na over het opnieuw opwarmen van je eten. In 2008 berichtte de krant Clinical Microbiology voor het eerst over een dodelijk ongeval met een 20-jarige jongeman uit Brussel die niets bijzonders had gedaan, behalve zijn avondeten had opgegeten. Ontdek wat er gebeurde in dit buitengewoon tragische verhaal.
Op het YouTube kanaal van Dokter Bernard, een dikke 10 jaar later, werd de dood van deze jongeman opnieuw onderzocht. Vooral door de schokkende bevindingen is de bijbehorende video inmiddels miljoenen keren bekeken. Dit is het verhaal: de 20-jarige mannelijke student uit België kwam thuis na een lange dag op de universiteit. Het was niet de eerste keer dat hij een maaltijd opwarmde in de magnetron. Niets bijzonders, zou je denken. Kleine kanttekening hierbij: De spaghetti had al 5 dagen ongekoeld in de keuken gestaan.
De student at de spaghetti en ging daarna sporten, zoals hij vaak deed. Hij hield het echter niet lang vol, want na minder dan een uur ging hij naar huis wegens extreme misselijkheid, krampen en hoofdpijn. De Belgische jongen moest overgeven en leed aan diarree. Omdat hij dacht dat het niet ernstig was, nam hij geen medicatie. Lees verder op de volgende pagina en kom er achter wat er daarna met de Belgische student is gebeurd.