Pasta opdienen zoals ze dat in Italië doen, klinkt als een culinaire kunst die alleen voor de echte chefs is weggelegd. Maar echt, het is makkelijker dan je denkt! Veel van ons grijpen naar het vergiet na het koken van de pasta en serveren het dan los van de saus. Klinkt bekend, toch? Nou, laat me je vertellen, dat is niet hoe de Italianen het aanpakken. Hieronder delen we met jou de stappen om jouw pasta-game naar een authentiek Italiaans niveau te tillen.
Weg met het vergiet
Je hoort het goed, zeg maar dag tegen je trouwe vergiet voor het afgieten van je pasta. In Italië is dat bijna een culinaire zonde. En hetzelfde geldt voor het afspoelen van je pasta onder koud water. Dat lijkt misschien een goed idee om het plakken tegen te gaan, maar je spoelt letterlijk alle goede smaken en zetmeel die helpen bij het binden van de saus weg. Dus, hoe moet het dan wel? We staan op het punt om een klein, maar cruciaal geheim met je te delen dat je pasta-ervaring voor altijd zal veranderen. Lees snel verder op de volgende pagina.