4. Bosbessen
Bosbessen bevatten veel vitamine B6 en foliumzuur. Deze stoffen kunnen schade aan de aderen helpen voorkomen, zodat het hart wordt beschermd. Dit is mogelijk doordat vitamine B6 en foliumzuur de opstapeling van de schadelijke stof homocysteïne kunnen helpen tegenhouden. Ook krijg je door het eten van blauwe bessen veel anthocyanen binnen. Dit zijn kleurstoffen die vooral in rode en blauwe fruitsoorten te vinden zijn, met name wanneer deze rijp zijn. Er is uit onderzoek gebleken dat het binnenkrijgen van anthocyanen in belangrijke mate bijdragen aan de gezondheid van het hart.
5. Gember
Gember fans, we hebben geweldig nieuws! Regelmatige consumptie van het heerlijk kruid gember verlaagt het risico op hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk en coronaire hartziekten. Dit is natuurlijk erg goed nieuws, het is namelijk heel makkelijk om gember toe te voegen aan je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld als kruiden in je wok groenten, maar ook makkelijk een plakje gember in je thee is ook al positief voor het hart. Dus op naar de supermarkt om een stuk gember te kopen.
6. Grapefruit
We weten natuurlijk allemaal dat groente en fruit goed is voor ons lichaam. Maar wist je dat grapefruit veel vezels, kalium, lycopeen, en choline bevat? Dit is een fruit wat lekker en makkelijk te eten is, en dus ook nog super gezond is. Dit is een geweldige manier om je hartgezondheid in toom te houden. Grapefruit wordt zelfs aanbevolen in meerdere dieet plannen die te maken hebben met een voedingspatroon bedoeld om de bloeddruk te verlagen. Dit zegt genoeg toch?
7. Aardbeien
De belangrijkste reden waarom we aardbeien eten is natuurlijk omdat ze superlekker zijn. Bijna iedereen houdt van dit lekkere stuk fruit. Maar dit lekker stukje fruit heeft ook nog andere kwaliteiten waar je eigenlijk bijna nooit bij stil staat. Want had jij verwacht dat aardbeien goed zijn voor je hart? Ik niet. Aardbeien bevatten relatief veel kalium, wat helpt bij het verlagen van je bloeddruk. Goed voor de hart en bloedvaten dus!
8. Zoete aardappel
Ik hou persoonlijk niet echt van aardappelen. Maar zoete aardappelen? Daar zeg ik absoluut geen nee tegen! Heerlijk. En niet alleen ik heb dat opgemerkt, zoete aardappelen zijn namelijk nog een rijzende ster in de culinaire wereld. Het supervoedsel is een uitstekende bron van kalium, dat de bloeddruk helpt verlagen door te zorgen voor een goede vochtbalans in het lichaam. Bovendien helpen zoete aardappelen bij het reguleren van de hartslag. Het kan dus geen kwaad om af en toe lekker zoete aardappel te eten bij een stukje vlees. Lees snel verder op de volgende pagina en kom achter #11