Bijna iedereen kent wel iemand die kampt met gezondheidsproblemen. Het is daarom heel belangrijk om goed voor ons hart te zorgen, want dit speelt natuurlijk een grote rol in een lang en gezond leven. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die kunnen helpen hartziekten te bestrijden. Ik hoor je al denken: dat zijn vast alleen maar groenten en fruit, wat is daar nieuw aan? Toch zal het je verbazen wat goed voor het hart is. Door slechts een paar kleine veranderingen aan te brengen, kan je het risico op het krijgen van een hartziekte verkleinen.
1. Bananen
Bananen zijn heerlijk in je smoothies of als ontbijtje met wat havermout erbij! Naast het feit dat de banaan een fruit is die je makkelijk kan eten en lekker smaken, zitten ze ook vol met vezels, kalium en proteïne. Bananen helpen ook de spieren samentrekken en de zenuwcellen reageren. Hoewel ze een slechte reputatie krijgen in de dieetwereld, omdat ze veel suikers bevatten, zijn de gele vruchten eigenlijk voedsel die wel heel gezond zijn voor het menselijk lichaam. Bananen hebben een lage energiedichtheid, zijn resistent zetmeel en bevatten vezels. Maar wat natuurlijk het belangrijkst is, is dat bananen de bloeddruk verlagen. Ze houden de hartslag regelmatig en bevorderen de gezondheid van het hart in het algemeen. Super goed fruit dus.
2. Koffie
We horen vaak dat koffie helemaal niet zo goed is voor het menselijk lichaam. En dat klopt, want té veel koffie is niet goed. Maar als jij elke dag 2 kopjes koffie drinkt dan kan dit een positieve bijdrage leveren aan het hart. Een matige inname van koffie kan namelijk het risico op hartaandoeningen, hartfalen en beroertes verlagen. Dus drink gewoon lekker zo nu en dan een bakje koffie. Maar pas op, natuurlijk niet te veel. Naast het hart heeft koffie ook een positieve invloed op andere organen in het lichaam.
3. Chocolade
Het is ook prima om af en toe te genieten van een heerlijke chocoladereep. Deze zoete lekkernij zorgt ervoor dat je je meteen beter voelt, om nog maar te zwijgen over het feit dat het je risico op hartziekten en beroertes vermindert. Een studie van Harvard heeft aangetoond dat het regelmatig consumeren van rauwe cacao leidde tot een betere bloeddruk en geen hoge bloeddruk. Eet het met mate, en je zult een verbeterde flexibiliteit van de bloedvaten, een betere bloeddruk, en een lager risico op hart-gerelateerde ziekten zien. Altijd fijn om te horen natuurlijk. Op de volgende pagina kom je erachter wat jij allemaal nog meer kan eten om je hart gezond te houden. Vooral #11 is heel erg belangrijk. Lees snel verder.