Honing helpt je bloeddruk te verlagen
Een te hoge bloeddruk is een van de factoren die zorgen voor hartproblemen. Bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hartziekten, en het gebruik van honing kan helpen het te verlagen. Een stabiele bloeddruk is van belang om een gezond hart te behouden. Honing bevat een antioxidant waarvan bewezen is dat het bloeddruk verlagend werkt. Iedere avond een lepel honing innemen is een goede manier om je bloeddruk te verlagen. Honing kan helpen om de druk van het hart te verminderen.
En dankzij het kalmerende effect op de bloedvaten kan het de bloeddruk verlagen. Studies bij zowel ratten als mensen hebben een bescheiden verlaging van de bloeddruk van het consumeren van honing aangetoond. Kortom: Het eten van honing kan leiden tot een bescheiden verlaging van de bloeddruk, wat een belangrijke risicofactor is voor hartaandoeningen.
Verlagen van je triglyceriden
Verhoogde bloedtriglyceriden zijn een andere belangrijke risicofactor voor hartziekten. Deze triglyceriden vergroten het risico op een hartaandoening. Een hoog niveau van triglyceriden betekent een risico op het ontwikkelen van hartziekten en diabetes. Gelukkig is honing gekoppeld aan het verminderen van het niveau van triglyceriden in je lichaam. Ze transformeren ze in goede bondgenoten die je bloed reinigen van onnodig vet.
Hoewel consumptie van suiker rijke voeding over het algemeen een stijging van het triglyceriden niveau tot gevolg heeft, is uit onderzoek gebleken dat het eten van honing voor een daling kan zorgen. Dit bleek met name het geval te zijn wanneer het wordt gebruikt als vervanging voor suiker. Op de volgende pagina lees je welke 4 gezondheidsvoordelen honing nog meer kan bieden.