Asperges uit blik
Asperges uit blik hebben een zachtere textuur dan de verse variant en zijn daarom minder geschikt om los te eten. Het opwarmen van asperges uit blik duurt bovendien net zo lang als het koken van verse asperges.
Niet verse asperges
Verse asperges zijn te herkennen aan het piepende geluid dat ze maken als je ze langs elkaar wrijft. Let er ook op dat het snijvlak niet is ingedroogd en leg de minder verse exemplaren een half uur in koud water om ze op te frissen.
Te gaar koken
Asperges worden vaak te gaar gekookt, wat ten koste gaat van de smaak. Kook asperges tussen de 10 en 15 minuten in water met zout en zorg dat de kopjes net boven water staan.
Slecht schillen
Goed schillen is belangrijk voor de smaak van de asperges. Begin 5 centimeter onder het kopje en schil in één keer rond. Ondersteun de asperges tijdens het schillen om te voorkomen dat ze breken.
Verkeerd bewaren
Verse asperges kunnen het beste meteen worden bereid en gegeten. Als je ze toch wilt bewaren, wikkel ze dan in een vochtige theedoek en bewaar ze maximaal 2-3 dagen in de koelkast om verzuring en verkleuring te voorkomen.
Eet jij graag asperges? Wat is jouw favoriete recept? Deel het met anderen door dit recept of jouw manier van asperges klaar maken te delen onder het bericht op Facebook. Vergeet ook niet het artikel te delen.