Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en jaarlijks worden ongeveer 280.000 mensen in Nederland getroffen door deze ziekte. Dit betekent dat er elke uur 5 mensen Alzheimer krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde voedingsmiddelen de kans op Alzheimer zelfs met 75% kunnen verhogen. Gelukkig kun je jezelf beter beschermen tegen deze ziekte door het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen.
Wat zijn transvetten?
Transvetzuren behoren tot de groep van onverzadigde vetzuren. Over het algemeen zijn onverzadigde vetten goed voor de gezondheid, maar transvetten vormen hierop een uitzondering. Dit komt door hun scheikundige structuur. De keten van een transvetzuur is namelijk inflexibeler, waardoor het lichaam dit type vet moeilijker kan verwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat transvetten de kans op Alzheimer met maar liefst 75% verhogen. Helaas komen deze vetten veel voor in voedingsmiddelen die we dagelijks consumeren. Gelukkig kun je vandaag nog actie ondernemen om je gezondheid in de toekomst te beschermen tegen Alzheimer. Maar voordat je dat kunt doen, is het belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen je direct zou moeten vermijden. Lees verder op de volgende pagina om te ontdekken welke voedingsmiddelen je onmiddellijk moet laten staan!