Vaak stoppen we zonder na te denken van alles in onze koelkast, denkend dat dit de beste manier is om producten vers te houden. Maar dat geldt niet voor alles, vooral niet voor bepaalde fruit- en groentesoorten. Deze worden er namelijk niet beter op als je ze koelt. Wij gingen op onderzoek uit om te ontdekken welk fruit je het best buiten de koelkast kunt houden, zodat ze hun heerlijke smaak behouden.
Fruitsoorten die houden van kamertemperatuur
Neem nu steenvruchten; misschien eet je ze niet dagelijks, maar nectarines, perziken en kersen, oftewel fruit met een pit, horen niet thuis in de koelkast. De koude temperatuur daar is schadelijk voor hun smaak en textuur, ze worden snel droog en smakeloos. Deze vruchten zijn juist bekend om hun zoete, sappige smaak. Dus geniet ervan zolang ze vers zijn. En als ze toch overrijp raken, gooi ze niet weg, maar bak er een smakelijke vruchtencake van. Ook meloenen verkiezen de kamertemperatuur van je keuken boven de koude van de koelkast. Direct na aankoop kun je ze het best op het aanrecht bewaren. In de koelkast gaan de waardevolle antioxidanten in meloenen snel achteruit. Eenmaal aangesneden? Bewaar de rest dan wel in de koelkast om bacteriegroei te voorkomen. Lees op de volgende pagina welke fruitsoorten die wij bijna elke dag eten die ook niet in de koelkast thuis horen.