De tandarts, de ene persoon ligt te bibberen in de stoel van angst terwijl de ander nergens last van heeft en tijdens de halfjaarlijkse controle gezellig ligt te kletsen met de tandarts. Daarnaast is ieders gebit totaal anders, de een kan zonder pijn zij of haar ijsje afbijten terwijl de ander al een pijnscheut in de tanden krijgt terwijl hij/zij er naar kijkt. Ook wat betreft gaatjes en tandplak in ieder gebit anders. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je jouw gebit goed verzorgd, door 2x per dag minimaal 2 minuten je tanden te poetsen en te flossen en/of stoken…
[aoa id=’1′][/aoa]
Tandplak; hoe ontstaat het?
Daarnaast is het belangrijk dat je oplet wat je allemaal in je mond stopt. Bepaalde producten zorgen er namelijk voor dat er tandplak ontstaat in het gebit. Voedsel met koolhydraten, zoals pasta, maïs en aardappelen, zijn vaak de boosdoener, want zij bundelen zich met bacteriën die al in de mond aanwezig zijn en maken een zuur aan. Dit in combinatie met oude etensresten en speeksel zorgt ervoor dat de kleverige en redelijke harde substantie, genaamd tandplak, ontstaat in het gebit. Wij zeggen altijd voor voorkomen is altijd beter dan genezen, want wanneer het er eenmaal zit, kan je er weinig aan doen en zal je naar de tandarts of de mondhygiënist moeten.
Als je hier niet of voor maar een klein deel voor verzekerd bent, dan kan het verwijderen van tandplak hoog in de kosten oplopen. Gelukkig hebben wij iets ontdekt waardoor je vanaf nu gewoon zelf tandplak kan verwijderen. Het is en simpel en je hoeft er niets voor aan te schaffen, want de kans is groot dat je deze producten al in huis hebt staan. Lees op de volgende pagina hoe je dit moet doen.