Het kan best spannend zijn om een drankje te bestellen bij de bar. Je vraagt je misschien af of je keuze wel de juiste is. Zou de barman je keuze voor een espresso-martini of een simpel colaatje stilletjes afkeuren? Misschien heb je het gevoel dat je drankje iets zegt over je persoonlijkheid of stijl. Het is normaal om je af te vragen of je keuze goed genoeg is voor de ervaren barman of -vrouw die je bestelling opneemt.
Wat je beter niet kunt bestellen
Experts in de horeca hebben vaak een duidelijke mening over wat je beter kunt laten staan. Net zoals chefs soms bepaalde gerechten afraden, hebben bartenders ook hun voorkeuren en afraders. Hun ervaring geeft hen inzicht in wat wel en niet goed werkt in een baromgeving, van de kwaliteit van de ingrediënten tot de complexiteit van de bereiding. Hun advies kan ons helpen om een meer geïnformeerde keuze te maken en zo een betere barervaring te hebben. Lees op de volgende pagina wat je echt niet moet bestellen!