Waarschijnlijk hebben veel van de artikelen die je in je voorraadkast bewaart een verrassende houdbaarheidsdatum over maanden (of zelfs jaren). Maar alleen omdat een product nog niet verlopen is, betekent nog niet dat het in ideale staat is voor consumptie. Hoewel je al weet welk voedsel je beter niet kunt eten na de houdbaarheidsdatum, zoals melk en kaas, zou het niet verwonderlijk zijn als je geen aandacht schenkt aan het voedsel in je voorraadkast. Het kan de moeite waard zijn om de artikelen die je al een eeuwigheid in je voorraadkast hebt zitten dubbel te controleren. En zorg ervoor dat je nadenkt over het verwijderen van deze voedingsmiddelen die in de eerste plaats niet in je voorraadkast thuishoren.
1. Kurkuma
Je favoriete gemalen specerijen zoals kurkuma, paprika en nootmuskaat verliezen over het algemeen hun kracht na ongeveer twee tot drie jaar. Het eten van oude specerijen is niet schadelijk voor je gezondheid, maar ze voegen geen smaak meer toe aan je recepten. Doe een snelle snuffel- en smaaktest om te bepalen of je specerijen nog vers zijn. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer producten die je vandaag nog even moet controleren of ze nog wel goed zijn.