Als we boodschappen doen, willen we het liefst alles in één keer kopen, zodat we niet steeds naar de supermarkt hoeven te gaan. Want, laten we eerlijk zijn, je hebt er vaak ook niet echt zin in, vooral wanneer je net thuis bent van werk. Maar, aan de andere kant is het ook lastiger om één keer in de week boodschappen te doen als je vaak verse groenten en salades gebruikt, want deze kunnen niet te lang goed blijven in je koelkast. De kans is namelijk groot dat de blaadjes al na twee of drie dagen bruin worden en dat is niet te eten.
Dan denk je misschien ook aan diepvriesgroenten, omdat het ook makkelijker is om mee te koken. Maar, dat is niet altijd een optie. Bijvoorbeeld, verse spinazie kun je gewoon bij je salade doen, zonder dat je het hoeft te ontdooien en het een rommeltje wordt. Daarnaast is de keuze vaak beperkt en kun je niet altijd de groenten vinden waar je zin in hebt of lekker vindt. Ook is het niet mogelijk om salade te vinden in de diepvriesvakken, dus is dat al helemaal geen optie. Maar, ook hier is er een trucje voor.
Zoals met fruit, denk aan bessen, aardbeien, of bijvoorbeeld citroenen en avocado’s, kun je wel een aantal dagen verder. Vooral met citroenen en avocado’s die wel een paar dagen nodig kunnen hebben om goed rijp te worden. Maar, fruit zoals bessen, kan snel bederven, net als verse groenten en salades. Hiervoor zijn er al inmiddels trucjes bekend die je kunt gebruiken om ze langer houdbaar te houden, door ze bijvoorbeeld te bewaren in een bakje met keukenpapier. Zo heb je ook trucjes om je groenten en salades vers te houden voor zeker een week. Lees gauw verder op de volgende pagina hoe je dit zelf ook kunt doen.