Het zal je verbazen dat Nederlanders jaarlijks maar liefst 26 miljard plastic voedselverpakkingen consumeren. Wat nog zorgwekkender is, is dat ongeveer de helft van al het plastic dat we dagelijks gebruiken binnen slechts 20 minuten wordt weggegooid. Tegenwoordig worden veel groenten en fruit verkocht in plastic netjes. Denk aan sinaasappelen, mandarijnen, knoflook, citroenen en sjalotjes. Maar wist je dat je deze netjes kunt hergebruiken? Op die manier verminder je niet alleen je plasticverbruik, maar bespaar je ook nog eens geld.
Laten we eens kijken hoe handig deze netjes kunnen zijn. De volgende keer hoef je het bijbehorende netje niet meer weg te gooien. Het netje dat om mandarijnen, sinaasappelen, knoflook, citroenen, sjalotjes, grapefruit, avocado’s, uien en andere groenten en fruit zit, kan namelijk perfect hergebruikt worden in de keuken. Met slechts een paar simpele stappen kun je er gemakkelijk een spons van maken waarmee je aangekoekte pannen kunt schoonmaken.
Hoe ga je te werk? Je leest het op de volgende pagina!