3- Rozijnen zijn eigenlijk onwijs smerig
Het is vrij algemeen bekend dat een rozijn gewoon een gedroogde druif is, maar hoe die druif precies wordt gedroogd varieert. In sommige gevallen wordt hij in de zon gedroogd, hoewel dat proces lang kan duren.
Kunstlicht en toegevoegde warmte vullen de zon vaak aan en versnellen het drogen.Als druiven te drogen worden gelegd, trekt dat insecten aan en wordt het fruit blootgesteld aan vuil, zand en andere deeltjes.
Om insecten te bestrijden gebruiken veel bedrijven pesticiden, maar die verdwijnen niet altijd of worden er tijdens de verwerking afgewassen. Volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw uit 2020 was 99% van de geteste rozijnen besmet met twee of meer pesticiden.
4- Tomatenpuree is bijna altijd bedorven
Wist jij dat tomatenpuree, soep en dergelijke tot 55% schimmel kunnen bevatten? Nee, dit is geen goede schimmel, maar betekent oprecht dat het eten bedorven is.
Sommige ingeblikte en bevroren groenten en fruit kunnen bepaalde percentages bedorven materiaal bevatten – dat varieert van 5% tot 7% – terwijl gemalen oregano gemiddeld tot 1.250 insectenfragmenten per 10 gram kan bevatten alvorens als gebrekkig te worden beschouwd.
Misschien is het inslaan van ingeblikt voedsel toch zo prettig nog niet. Vind je dit al erg? Wacht tot je het volgende feitje over bananen leest!Â