3. Azijn gebruiken om alles schoon te maken
Je moet voorkomen dat je dingen als granieten en marmeren aanrechtbladen, stenen vloertegels, metalen oppervlakken of houten vloeren met azijn schrobt. Deze vloeistof is zeer zuur en zal deze oppervlakken veel sneller doen verslijten dan normaal. Het is veilig om uw magnetron, vaatwasser, koelkast, gootsteen en kranen met dit middel schoon te maken.
4. Het mixen van warme producten in de blender
Hete vloeistoffen of voedingsmiddelen in een blender met een gesloten deksel kunnen gevaarlijk zijn. De vloeistof kan uitzetten en door de warmte van de producten ontstaat er stoom, waardoor er veel druk in de beker ontstaat. Op een gegeven moment kan alles in de keuken exploderen, waardoor niet alleen de keuken zelf beschadigd raakt, maar er ook brandwonden kunnen ontstaan.
5. Vlees wassen voor het koken
Dit beïnvloedt de gezondheid direct. Als je je vlees goed wast, doodt je geen enkele bacterie die er misschien bovenop zit. In plaats daarvan zul je het afspoelen en de verspreiding ervan ergens anders op gang brengen. Bijvoorbeeld, op je wastafel, toonbanken, tafels, enz. Dit verhoogt het risico om ziek te worden. De hitte van je pan of oven is meer dan genoeg om de bacteriën te verwijderen.
6. Koken van bepaalde soorten voedsel in een pan met anti-aanbaklaag
Het is beter om het bereiden van voedsel zoals tomaten of citrusvruchten in pannen met anti-aanbaklaag te vermijden. De reden hiervoor is dat ze zeer zuur zijn en wanneer ze in contact komen met het oppervlak van de pan, beschadigen ze de pan. Uiteindelijk laten ze je anti-aanbakpannen gewoon sneller slijten. Je kunt een andere pan gebruiken, of een geschikte pot.
Lees gauw de laatste 4 gewoontes op de volgende pagina.